Új csúcson a BUX index

Az S&P és a Fitch után péntek este a Moody’s is felminősítette a magyar államadósságot, így mindhárom hitelminősítőnél kikerültünk a bóvli kategóriából. Az elmúlt hetekben nagyon erősek voltak a magyar részvények, részben az erre történő spekuláció hajtotta az árfolyamokat, így a mai nappal új történelmi csúcsra emelkedett a BUX index. Sokat emelkedtek már a magyar részvények, de összességében továbbra is pozitív a kép, az új történelmi csúcs pedig egyértelműen az erő jele. Korábban írtunk róla, hogy az év végével hajrázhatnak a magyar blue chipek, eddig ez a forgatókönyv valósul meg.

A következő nagy erőfelmérő a hét közepén érkezik, Clinton győzelme esetén vélhetően újabb flow érkezhet a fejlődő piacokra, ami tovább támogathatná a magyar részvények emelkedését is, míg Trump győzelme esetén vélhetően egy eséssel indulna a szerdai kereskedés.

BUX hetes grafikon

BUX hetes grafikon (Forrás: Reuters)

BUX hetes grafikon (Forrás: Reuters)

Az OTP esetében továbbra is kitart és erős az emelkedő trend, a következő fontosabb ellenállás 8000, majd 8500 forintnál húzódik, míg támasz 7500 forintnál található.

OTP hetes grafikon (Forrás: Reuters)

OTP hetes grafikon (Forrás: Reuters)

A MOL miután kitört a négy hónapos kereskedési sávból ismét erőre kapott, így elérte a papír a 19000 forintos ellenállását. Ha ezen a szinten is át tudna törni, akkor akár 20000 forintig is emelkedhetne a jegyzés, míg fontosabb támaszt 18000 forintnál találhatunk.

MOL hetes grafikon (Forrás: Reuters)

MOL hetes grafikon (Forrás: Reuters)

A Richter továbbra is a 6050 forintos szintet teszteli, az amerikai gyógyszerszektor nagy ütés kapott az elmúlt hetekben, a Richter azonban ennek ellenére is jól teljesített. Egyelőre nem dőlt el, hogy ki tud-e törni, érdemes ugyanakkor figyelni, ha sikerülne új csúcsra mennie a papírnak, újabb tér nyílhatna meg felfelé, akár elérhető lehetne a 6500 forintos szint is.

Richter hetes grafikon (Forrás: Reuters)

Richter hetes grafikon (Forrás: Reuters)

A Magyar Telekom eddig lemaradó volt a magyar blue chipek között, az elmúlt napokban azonban kezd magára találni a papír és ledolgozni a hátrányt. A cég szerdán teszi közzé a jelentését, melyben erős számokat publikálhatnak, miközben a piaci szereplők is egyre optimistábbak, könnyen lehet, hogy megmarad majd a Telekom felülteljesítése a magyar blue chipekkel szemben. Technikailag első körben az 510-520 forintos ellenállás lehet a célárfolyam, de hosszú távon akár 550-560 forintos magasságba is emelkedhet a jegyzés.

Magyar Telekom hetes grafikon (Forrás: Reuters)

Magyar Telekom hetes grafikon (Forrás: Reuters)