Törhet az emelkedő trend a fejlődő piacokon?

Az MSCI fejlődő piaci index erős emelkedő trendet mutat az idei évben, index szinten közel 30 százalékot emelkedett az év elejétől. A dollár gyengesége mellett a növekedési számok is segítették az emelkedést, a fejlődő piacokon is érezhető volt a konjunktúra erősödése.

Ennek egy fontos inputja volt, hogy a kínai pártkongresszus előtt csúcsra járatták a kínai gazdaságot a megfelelő számok produkálása érdekében, emiatt nem sok tartalék maradhatott a rendszerben, sokan várják a kínai konjunktúra lassulását, mely a legfrissebb számokon már érezhető is volt.

Eközben az eszközárak nagyobb optimizmust tükröznek, sokan belongolták a fejlődő piacokat, de könnyen lehet, hogy hamarosan törhet az emelkedő trend.

Technikailag nézve a trendvonal törése jelenthetne egy fordulópontot, melyre jó esély lehet. A Nasdaq-al erős korrelációt mutat a magas technológia súly miatt, a ML survey alapján keményen belongolták a technológia szektor. Ezt az EUM egyszeres fejlődő piaci short ETF-en keresztül  lehetne meglovagolni.

A stratégia: EUM vétel piaci áron
stop: 18 USD
Célár: 20-20,4 USD

EUM fejlődő piaci short ETF

EUM napi grafikon (Forrás :Reuters)

EUM napi grafikon (Forrás :Reuters)