Trendcsatorna alján jó vétel lehet a Telekom

A negyedéves gyorsjelentés után nagy ütést kapott a Magyar Telekom árfolyama, a technikai kép és a fundamentumok alapján azonban továbbra is érdemes lehet a vételi pozíciókat keresni a részvényben.

Az eredményszámok tekintetében jól teljesített az MTEL, a negatív meglepetést az jelentette, hogy a menedzsment kilátásba helyezte a 25 forintos osztalék szinten tartását, miközben a piac 8-10 forintos emelésre számított. Ez egy erős eladói hullámot váltott ki, ami ismét 500 forint alatti árfolyamot eredményezett. Az elmúlt napokban ismét megindult a sell-off a részvény piacán, egyelőre még érdemes lehet várni jobb beszállóra.

Ezzel együtt azonban az alap operáció továbbra is erős, a cég teljesíti az eredményvárakozásokat, miközben stabil a cash flow termelő képessége is. Nagy kockázat a Digi piacra lépése és ezek után kérdés, hogy milyen osztalékpolitikát fog folytatni a cég, de ezzel együtt továbbra is jó befektetés lehet a Magyar Telekom.

A technikai kép alapján is optimisták lehetünk, a 2013-as fordulópont után egy emelkedő trendcsatornát alakított ki az árfolyam, a korrekciós szakaszokat jellemzően újabb lokális csúcsdöntések követték. A jelenlegi szakasz is vélhetően egy korrekciós szakasz, így a 460-470 forintos szint közelében érdemes lehet ismét visszaülni az emelkedő trendre.

A technikai kép akkor romlana érdemben, ha kiesne az emelkedő trendcsatornából, ami 450 forint alatt következne be, ha az azonban sikerülne a fordulat, akkor akár az 510-520 forintos tartományt is elérhetné a részvény.

Magyar Telekom napi grafikon (Forrás: Reuters)

Magyar Telekom napi grafikon (Forrás: Reuters)