Nem emelnek vádat Clinton ellen: örülnek a piacok

Az FBI vezetője, James Comey tegnap este ismét írt egy levelet az illetékes kongresszusi bizottságnak: az Anthony Weiner számítógépén talált e-mail-ek átvizsgálása után sem látnak okot a Hillary Clinton elleni vádemelésre. A hírnek örül a devizapiac: a dollár mintegy fél százalékkal erősödött a főbb devizákhoz képest, miközben látványosan veszik a peso-t is. A fejlett piaci határidős részvényindexek jellemzően egy százalék feletti emelkedést indikálnak.
Trump reagált a hírre: véleménye szerint lehetetlen 650 ezer e-mailt 8 nap alatt átnézni. Hillary Clinton “nem menekülhet el szörnyű bűnei elől, így most az amerikai embereknek kell igazságot szolgáltatni”
Az NY Times szerint a latin szavazók aktivitása a vártnál nagyobb, mivel ők Trumpot kevésbé szeretik, ez Clintonnak kedvező folyamat. Ugyanakkor a feketék részvételi aránya eddig kisebb az előző választásokon elértnél, ez viszont probléma számára. Összességében péntekig mérve az előszavazók száma 50 százalékkal nagyobb a négy évvel ezelőttinél.