Mennyi lehet a Deutsche Bank bírsága?

A múlt héten a piaci szereplők azt találgatták, hogy a Bank of America esetében látott szigor (16,6 milliárd dolláros büntetés a jelzáloglevelek miatt), vagy pedig a Goldmannál bekövetkezett enyhébb verzió (a kezdeti 15 milliárd után csak 5 milliárdos összeg) érvényesül majd a DB esetében – a pénteki hír alapján az utóbbi lenne igaz.
Források szerint az engedékenységben az is szerepet játszhat, hogy a Obama-kormány egyes tagjainak politikai céljaival ellentétesen akár vissza is üthetne a pénzügyi rendszer komoly válsága a DB dőlése esetén, bő egy hónappal az elnökválasztás előtt. Így inkább a VW esetében alkalmazott stratégia jön: annyira büntetni, hogy nagyon fájjon, de ne menjen csődbe a vállalat.

A Dow Jones forrásai szerint viszont még nincsen megállapodás, bármilyen javaslat a bírság mértékéről még nem jutott el a legfelsőbb szintre, a tárgyalások a héten is folytatódnak. Egy német lap szerint a héten a Deutsche Bank több vezetője is az Egyesült Államokban utazik, hogy a DoJ-vel tárgyalásokat folytasson a bírság mértékéről.