Lefordult az USDHUF

Az elmúlt hetek során többször is írtam arról, hogy szünet jöhet a dollár forinttal szembeni erősödésében, mivel technikailag és a pozícionáltság alapján is túlhúzottnak tűnt a mozgás. Most úgy fest, hogy a korábbi hetek meglátásai jók voltak, legalábbis elindult a korábban vizionált 281 forintos szint irányába az USDHUF. Ebből persze nem következik feltétlenül, hogy el is jut a 281-es szinthez a dollár-forint.

A devizakereszt a tegnapi ECB ülés után masszívan esni kezdett, ezzel nagyon sok dollár longos is zárhatta a pozícióját.

Ma reggel az árfolyam a 286,5 körül lévő 50 napos exponenciális mozgóátlagról próbál fordulni, de egy ekkora mozgás után nem meglepő ez a reakció. Technikailag egyébként továbbra is elérhető lehet a 281 körüli szint, ugyanakkor a hozam-kockázat arány már messze nem olyan kedvező mint 292-295 forint körül.

Az MACD eladási jelzése is a lefordulást erősítheti meg, illetve érdemes észrevenni, hogy az RSI negatív divergenciája milyen jól jelezte az esetleges irányváltást.

USDHUF napi grafikon (forrás: Bloomberg)

USDHUF napi grafikon (forrás: Bloomberg)