Korrekció előtt a brit piac?

A jellemzően exportőrökből álló FTSE 100 index nagy rallyt tudhat maga mögött a brit népszavazás óta, a mindenkori csúcsa közelébe emelkedett az index helyi devizában, egyelőre azonban úgy tűnik, hogy nem tud markánsan új csúcsra emelkedni.

Ahogy arról már korábban is írtunk, sokat gyengült a font az elmúlt hetekben, a pozícionáltság pedig extrém magasságokba emelkedett, nagyon beállt egy irányba a piac. A ma reggeli hírek alapján csökkent az esélye a „hard-Brexitnek”, ez pedig elindította a fontot az erősödés útján. Hogy ez meddig tart és milyen mértékű lesz az jó kérdés, mindenestre, ha egy kompromisszum-képesebb tárgyalás felé indulnak el a politikusok, nagyobb felpattanás is jöhetne a pozícionáltságból, miközben egyre többen írnak már arról, hogy ezeken a szinteken már olcsónak számat a font. Ha erősödésnek indulna a font, akkor vélhetően a FTSE 100 index is lefelé vehetné az irányt.

Közel egy százalékra vagyunk a FTSE 100 csúcstól, így a stop szintet is szűkre lehet húzni, ha kimenne új csúcsra, borulna az elmélet.

FTSE 100 napi grafikon (Forrás:  Reuters)

FTSE 100 napi grafikon (Forrás: Reuters)

Órás charton is jól látható, hogy a 7110 körüli szinten próbál egy dupla csúcsot kialakítani az index, melyből egy potenciális fordulópont is lehet.

FTSE 100 órás grafikon (Forrás: Reuters)

FTSE 100 órás grafikon (Forrás: Reuters)