Kitörtek a sávból az európai piacok: további emelkedés jöhet

Négy hónapos kereskedési sávból törtek ma ki az európai részvénypiacok, ami technikailag pozitív képet fest. Rekord mennyiségű pénz áramlott ki az európai piacokból, alulsúlyosak a befektetők, Amerikához képest pedig lemaradó volt a politikai bizonytalanság miatt, könnyen lehet, hogy az év végén megtalálhatják az európai piacokat és index szintjén jó esély lehet egy 5-8 százalékos emelkedésre. Amerikába rekord mennyiségű pénz áramlott, miközben Európát a gyenge euró ellenére sem szerették, vélhetően az év végéig felülteljesítheti az amerikai részvénypiac egészét is.

A DAX index esetében a 10200-10800 pont közötti sávból tört ki az index, technikailag elérhető lehet a 11500 pont körüli szint is.

DAX index napi grafikon (Forrás:Reuters)

DAX index napi grafikon (Forrás:Reuters)

Az európai bankszektor látványosan alulteljesített az amerikai bankokhoz képest, árazási alapon vonóbbá vált a túlfeszített amerikai piacokhoz képest, jó eséllyel felülteljesíthet az emelkedésben ez a szektor.

Európai bank index napi grafikon (forrás: Reuters)

Európai bank index napi grafikon (forrás: Reuters)

A Euro Stoxx 50 esetében a 3100-as szintet legyűrte az index, első körben 3250-ig emelkedhet, további ellenállás pedig 3500 pontnál található.

Euro Stoxx 50 napi grafikon (Forrás: Reuters)

Euro Stoxx 50 napi grafikon (Forrás: Reuters