Jelentett az Apple

Az Apple részvényenként 1,67 dolláros eredménye és 46,9 milliárd dolláros árbevétele lényegében megfelelt a vártnak, így nem is mozgatta meg zárás után a vevők fantáziáját. Az iPhone értékesítés volumene 45,5 millió darabot tett ki a naptári harmadik negyedévben, amely egy százalékkal több a konszenzusnál. A karácsonyi negyedévre a cég 76-78 milliárd dollár közötti árbevételt vár, amely minimális növekedést jelentene csak év/év alapon és a bruttó marginvárakozás is egy picit gyengébb a konszenzusnál.
A szolgáltatásokból származó árbevétel a legnagyobb pozitívum a jelentésben, itt 24% volt a bővülés, bár a 6,3 milliárd dolláros érték még csak 15 százaléka a teljes értékesítésnek. Roskadnak össze viszont a kínai eladások, 30 százalékos a visszaesés ezen a piacon, bár a cég szerint az iPhone 6/6 plus sikere után nehéz az összehasonlítás. Az Apple szerint nem lehet megmondani, hogy a Samsung Galaxy Note 7 problémája segíti-e az eladásokat, ugyanakkor a gyártási kapacitás szűkössége az egyik nehézség, a  népszerű Jet Black modellre 8 hetet is várni kell a vevőknek. Összességében  2,8 százalékos eséssel reagált a papír a számokra.
Új rekordot, 237,6 milliárd dollárt ért el a cég készpénzállománya, amely 6,1 milliárd dollárral nőtt a negyedév során. Természetesen ennek túlnyomó része külföldön található, melynek adózását még rendezni kellene. A növekedés dinamikája jelentősen lecsökkent, miután a cég bőkezűen veszi már vissza a részvényeket.