Hajrázhatnak a magyar blue chipek

Közel négy hónapos oldalazás után ismét kezd megélénkülni a MOL piaca, az elmúlt napokban már látható volt a relatív erő a magyar papírban, a 17 500-es szintből sokadik próbálkozásra ki tudott törni, így ha nap végéig nem adják vissza a részvényt, három éves zárócsúcs jöhet.

Amennyiben megerősítést nyerne a kitörés, első körben 18 000, majd 19 000 forintnál találhatna fontosabb ellenállást a részvény.

MOL napi grafikon (Forrás: Reuters)

MOL napi grafikon (Forrás: Reuters)

MOL heti grafikon (Forrás: Reuters)

MOL heti grafikon (Forrás: Reuters)

Pozitív az OTP technikai képe is, erős a 2015 eleje óta tartó emelkedő trend a papírban, szeptember óta egy szűkebb sávba, 7 200 és 7 500 forint közé szorult be az árfolyam. A 20 és az 50 napos mozgóátlag tartja az árfolyamot, érdemes lehet figyelni, ha ki tudna törni a 7 500-as szintből, akár 8 000 forintig is emelkedhetne a jegyzés. Lefordulás esetén 7 000 forintnál találhatna erős támaszt.

 

OTP napi grafikon (Forrás: Reuters)

OTP napi grafikon (Forrás: Reuters)

A Richter chartja is ígéretesen néz ki, erős az emelkedő trend, az elmúlt hetekben azonban leginkább az oldalazás jellemző a gyógyszergyártó árfolyamára. A 200, az 50 és a 20 napos mozgóátlag tartja az árfolyamot, amíg ez nem sérül, optimisták lehetünk. Az 5 800-as szint egyelőre erős ellenállásként szolgál, ha ebből ki tudna törni, akkor első körben a 6 050 forintnál található lokális csúcsot tesztelhetné a papír, de jó esély lehet a magasabb szintek elérésére is.

Richter napi grafikon (Forrás: Reuters)

Richter napi grafikon (Forrás: Reuters)

Ami a magyar papírok mellett szólhat, hogy november 4-én a Moody’s is dönt a magyar adósság besorolásáról, amennyiben az S&P és a Fitch után a Moody’s is a felminősítés mellett döntene, akkor már mindhárom hitelminősítőnél befektetésre ajánlott kategóriába lennénk, ami elindíthatna egy újabb emelkedő hullámot az év végén.