Fontos szintre esett vissza az OTP

Múlt héten még arról írtam, hogy milyen szépen megindult az OTP, miután egy háromszögszerű alakzatból kilépett az árfolyam, most viszont már azt kell keresni, hogy hol látható megfelelő támasz.

A múltkori meginduláshoz még egy apró gondolat: vélhetően shortzárások miatt tudott ennyire megindulni a részvény, illetve elképzelhető, hogy lengyel bankokból switcheltek OTP-be nehányan. Technikailag megközelítette a háromszögből számolható célszintet a papír.

A részvény jelenleg a 200 napos mozgóátlagra ült rá, legutóbb tavaly márciusban járt itt az OTP, amikor egy kitörést követően megtörtént egy visszateszt. Ha szigorúan a technikai elemzés szabályaiból indulunk ki, akkor innen egy felpattanásnak kellene következnie.

Ugyanakkor a rubel zuhanását figyelve már óvatosabbnak kell lenni. Az MACD eladási jelzése nem fest jól, ráadásul az RSI sincs még a túladott zónában.

OTP napi grafikon

OTP napi grafikon

Update a Mario Draghi sajtótájékoztató után (alatt):

Az OTP szépen visszamászott a 200 napos mozgóátlag fölé miután alatta is járt. Ha sikerülne így zárnia a részvénynek, akkor az egy szép fordulós alakzat lehetne. Persze messze van még a nap vége, emiatt körültekintőnek kell lenni.

OTP napi grafikon

OTP napi grafikon