Engedékenyebb lehet a brit kormány

Az Observer által látott felmérés alapján a britek 58 százaléka támogatja továbbra is a közös piaci tagságot és hasonló arányban gondolják úgy, hogy a “hard-Brexit” gazdaságilag káros lenne. Ennek alapján erősödik a nyomás a brit kormányra, hogy a kilépés feltételiről legyen érdemi parlamenti vita.
FT: némi enyhülést mutatva a brit kormány arról tárgyalt, hogy a közös piaci tagságért cserébe esetleg továbbra is befizetnének az EU költségvetésébe. A kérdést érzékenyen kell kezelni, mivel a keményvonalas Brexit-párti politikusok minden ilyet elutasítanának. Nem lenne könnyű az EU-val sem megállapodni:  egy brüsszeli illetékes szerint a pénzügyi szolgáltatások szabad nyújtását tekintve “game over” a kilépés esetén.
A német autóipari szövetség elnöke szerint a Brexit esetén a szektor szereplői inkább Kelet-Európában ruháznak majd be, senki nem menne Nagy-Britanniába. A hétvégén May miniszterelnök tárgyalt az egyik legnagyobb autóipari befektető, a Nissan vezérével a jövőbeni feltételekről és elvileg megígérte neki, hogy kompenzálják a céget az esetleges károkért, bár egy forrás szerint még nincsen erről végső megállapodás.