Aktív kereskedés a Concorde-nál

 

Alighanem minden szakma igazán jó ismerőire igaz, hogy naponta szembesülnek a nagyon hasonló feladatok nagyon fontos különbségeivel. Azokkal a különbségekkel, amelyeknek valódi jelentőségét csak a szakmabeliek értik igazán.

Így vagyunk ezzel mi is: azt tapasztaltuk, hogy a Concorde sok hasonló szolgáltatása között meglévő fontos különbségek jól érthető bemutatása legalább olyan fontos az ügyfél elégedettsége szempontjából, mint a később nyújtott teljesítmény kimagasló színvonala.

A trading.con.hu oldal célja éppen az, hogy a Concorde széles palettájának talán leglátványosabb színfoltja, a brokerage tekintetében segítsen pontos képet adni minden kedves érdeklődőnek a szolgáltatásban rejlő lehetőségekről, és annak szakmai tartalmáról. Egészen egyszerűen úgy, hogy elhúzzuk a függönyt, és valós időben közvetítjük, hogy az aktív kereskedés terén éppen mire figyelünk a legjobban, mire és hogyan fogadunk, a kereskedési ötleteink közül melyek hoznak sikert és melyek nem.

 

 

Igen, kereskedési ötletekről, és a piacok állapotáról mesélő, erősen fókuszált megfigyelésekről szól ez az oldal. Mert bár a Concorde aligha véletlenül szerzett magának kivételes szakmai reputációt a fundamentális elemzés, a globális stratégiai kitekintés képessége, a hatékony eszközallokáció terén, ez az oldal egy másik, a médiában ritkábban szereplő énünket hivatott bemutatni.

Azt, amelyik együtt lélegzik a piacokkal, amelyik leghamarabb az amerikai tőzsdék zárásával fekszik, és legkésőbb az ázsiai piacok zárásával kel, amelyik évtizedes tapasztalatból tudja, hogy a világ leggyorsabb hírügynökségeinek melyek az erősségei és melyek a gyengéi, amelynek a piaci mozgások azonnali igazodási pontok. Ez az énünk sosem akar okosabb lenni a piacnál, ez az énünk nem ismer könyörületet semmiféle okoskodással szemben, ami úgy kezdődik, hogy “de hosszú távon majd…”. Az aktív kereskedő énünket a piacok szenvedélyes követése, a kereskedési lehetőségek folyamatos keresése, és a pozíciók nyitására és zárása vonatkozó döntések hideg fegyelmezettsége jellemzi.

A Concorde olyan szakmai műhely, amelyben hagyományosan jól megfér egymással az években, vagy akár évtizedekben számoló befektetői logika a néhány hétben, napban, vagy akár órában gondolkodó trader észjárással – nálunk nem ritka, bár nem is általános, hogy ugyanazon kollégák fejében működik párhuzamosan és egymást erősítően ez a két megközelítés.

Ezen az oldalon tehát kétféle, folyamatosan frissülő tartalmat találhat a látogató, mindkettő a trader énünkből mutat meg valamit. Egyrészt konkrét kereskedési ötleteket fogalmazunk meg, kivétel nélkül mindig a kockázatkezelésre vonatkozó pontos javaslattal együtt, a pozíciókat a lezárásukra tett javaslatig követve, másrészt érdekes, általunk figyelt piaci konstellációkra hívjuk fel a figyelmet. Nem áll szándékunkban népszerűsíteni az aktív kereskedést, nem szeretnénk edukálni az oldal látogatóit, mert elsősorban olyan rendszeres olvasóknak készítjük, akik régen túl vannak az alapismeretek és az alapvető tapasztalatok megszerzésén.

Azokat pedig, akik hozzánk hasonlóan azt tapasztalták, hogy a piacokról való, rendszeres, egyszerre fesztelen és professzionális véleménycsere nagyon jót tud tenni az aktívan kezelt számlák hozamának, örömmel látjuk az irodánkban egy jó beszélgetésre!