Fontos szinten a dollár index

Érdemes egy pillantást vetni a dollár indexre hetes idősíkon.

Az idei év egyik legmeglepőbb fordulata a dollár gyengesége volt, mely az év eleje óta közel 12 százalékot gyengült az euróval szemben. Az utóbbi napokban/hetekben begyorsult az amerikai deviza gyengülése, így az amerikai munkaerő-piaci adat előtt leszúrt a 200 hetes mozgóátlagig is az index.

Egy fontos technikai szintnél fordult meg a dollár, egy széles kereskedési sáv alja és a 200 hetes mozgóátlag együtt nagyon erős támasz szint, miközben az RSI is régóta nem látott túladottságot mutat, így minden adott lehetne, hogy a jobb amerikai adat után korrigáljon a dollár. Ezt támogathatná, hogy Trump két hetes szabadsága miatt nem várható sok negatív impulzus a washingtoni politika felől, annak pedig örülhetnek is, hogy John Kelly kabinetfőnök a hírek szerint „katonás rendet” teremtett, a bizonytalanság csökkenése pedig jót tehet.

A pozícionáltság is a korrekció mellett szólna, 2013 óta nem volt ennyire short a dollár piaca és sok euró long is kiépült. Egy potenciális forduló alakult ki, a héten érdemes figyelni, hogy jön erre egy megerősítés és megindulhatna a sáv közepe felé a dollár index.

DXY napi grafikon (Forrás: Reuters)

DXY napi grafikon (Forrás: Reuters)